Det koster det at have en hund

Mange drømmer om at få en hund. Menneskets bedste ven giver altid betingelsesløs kærlighed, og giver alle dyreelskere et lykkeligere liv. Men at købe en er ikke en beslutning, man tager let. For det første kræver hunde meget tid, hvor man skal tage sig af dem, og sørge for at de ikke mistrives.

Vi ser mange der må låne penge for at kunne købe kæledyr i dag, dyr er ikke bare dyre i drift, men kan også være en økonomisk udfordring at anskaffe, udtaler Peder Mejdal fra sammenligningstjenesten Scandilån.com, der opererer i hele Norden.

Det er ikke et legetøj, man kan købe for prestige, men et levende væsen, med et levende væsens behov. Hvis ikke man er klar til at tage sig ordentligt af sin hund, skal man ikke få en. For det andet er der prisen at tænke på. Mere end de fleste andre kæledyr, er hunden dyr i drift – prisen varierer meget, men selv billige hunde tager virkelig hårdt på pengepungen. Og det er ikke kun engangsbetalinger der er tale om, der er også en høj fast pris, man ikke kan komme uden om, hvis man har hund.

Det er hundedyrt at holde hund!

Når man tænker på prisen ved at have en hund, tænker man ofte kun på det, man skal betale i de første par uger. Prisen på hunden, selvfølgelig, men også vaccinationer, loppekure, dyrelægeundersøgelser, skal man betale. Og så er der selvfølgelig udstyret – hundeseng, halsbånd, legetøj, og meget andet.

Når man har været igennem alt dette, er der faste beløb, man skal sørge for at regne med i budgettet. Foderet er det mest åbenlyse, og man vil blive overrasket over, hvor hurtigt en hund kan spise en pose op. Især hvis man har en stor hund. Så er der forsikring, som kommer i flere varianter. Der er en ansvarsforsikring, som er lovpligtig, og som dækker hvis hunden går skade på andres ejendele. Der er også en sundhedsforsikring, som det er en god idé at investere i. Så er man dækket, hvis uheldet er ude, og ens hund pludselig bliver syg.

En vigtig beslutning, som kræver grundig overvejelse

Endelig er der flere udgifter, som man ikke altid tænker på. Der er hundetræning, hvilket mange ejere vælger, da det både gør det nemmere at kontrollere hunden, og giver den nogle gode oplevelser. Der er pasning, hvis man skal noget andet, og man ikke vil lade hunden blive alene hjemme. Og så er der mange andre løbende udgifter, såsom loppekure og shampoo, kosttilskud og tandrens – det løber hurtigt op.

Alt i alt er det en god idé at tænke sig om, før man køber sig en hund. Man skal virkelig have styr på økonomien, især da der kan komme uventede udgifter, som man ikke havde budgetteret med. Selve beløbet som det koster årligt varierer alt afhængig af race, madbehov og legetøjsbehov men tommelfingerregel er minimum 500 kroner om måneden til mad, dyrlæge og uforudsete udgifter.

Hvis du virkelig brænder som hundeejerlivet, kan du dog vælge at tage et lån. Der findes flere lånudbydere på internettet, med forskellige tilbud, så man kan finde den, der passer en bedst.

 

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *